Wendy Hoogendijk: Radiostilte

CultuurCentrum Zundert

‘Radiostilte’ is een ode aan haar vader en aan iedereen die te vroeg is doodgegaan, waarbij gevoelens en situaties worden belicht waar mensen het meestal niet over willen hebben. Lees verder

Wendy Hoogendijk (1987) is Rotterdams theatermaakster, actrice en zangeres. Ze volgde in 2004 de vooropleiding van de Toneelschool Utrecht en aansluitend de opleiding muziektheater van het Rotterdams Conservatorium. Zij speelde o.a. bij ‘Rotterdams Lef’ en startte in 2008 de regieopleiding  van de Toneelschool Maastricht die ze in 2012 afrondde.

‘Radiostilte’  gaat over de plotselinge dood van haar vader als gevolg van een verkeersongeluk. Stemmen van haar ex, een taxichauffeur en een politieagent vertellen het verhaal  van Wendy via het  radioprogramma dat haar vader vroeger maakte. Dat zijn ongemakkelijke gesprekken over de dood. Ze voert die evenwel met een lichte touch en humor. ‘Radiostilte’ is een ode aan haar vader en aan iedereen die te vroeg is doodgegaan, waarbij gevoelens en situaties worden belicht waar mensen  het meestal niet over willen hebben. Juist haar lichte toon geeft de veerkracht  die je als mens nodig hebt om na zo’n  ingrijpende gebeurtenis als de dood  door te kunnen gaan.

Entree: gratis

Molenstraat 5, 4881 CP Zundert