De Karkooi

Tiggeltsebergstraat 3, Rijsbergen

Boerendagmuseum De Karkooi over het boerenleven van vroeger. Lees verder

De Karkooi is het “thuis” van de Boerendag Rijsbergen. De karkooi ligt aan de Tiggeltsebergstraat in Rijsbergen op het Boerendagterrein. In de Karkooi is van alles te zien met betrekking tot het boerenleven van vroeger:

  • karren en wagens
  • een nagebouwd oud boerderijtje
  • veel gebruiksvoorwerpen uit

Belangstellende groepen kunnen op afspraak tussentijds de Karkooi bezoeken in de periode van 1 april tot en met 31 oktober. U krijgt van ons deskundige uitleg onder het genot van koffie/thee of frisdrank. Ideaal als tussenstop voor groepen fietsers. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via de website: www.boerendagrijsbergen.nl/karkooi/contact/

Uiteraard is de Karkooi geopend tijdens de Boerendag op de eerste zaterdag in augustus. Enkele malen in de maanden juni en september houdt de Stichting Boerendag tijdens het weekend een open dag. Er is dan gelegenheid om al haar authentieke landbouwwerktuigen, machines, boerenwagens en karren te bezichtigen.

Een oude woonkeuken (boerderij) in originele staat is nagebouwd.  In de aangebouwde potstal vindt u allerlei voorwerpen die met het vroegere boerenleven van doen hadden. De werkgroep Karkooi werkt het hele jaar door iedere woensdag aan de oude materialen en werktuigen.