Op pad met de boswachter

In deze serie spreken we verschillende boswachters over hun leven en hun passie voor het vak. In dit blog boswachters Bart Pörtzgen (35), Hugo Mos (37) en Rik Hogeling (32), werkzaam bij Brabants Landschap.

Steun de lokale ondernemers!

Alle horecagelegenheden zijn de komende weken gesloten. Winkels mogen vooralsnog gewoon open blijven, maar ook daar is de corona-crisis voelbaar. Zware tijden dus voor onze lokale ondernemers. Maar JIJ kunt helpen!

Op pad met de boswachter

In deze serie spreken we verschillende boswachters over hun leven en hun passie voor het vak. In dit eerste blog vertelt Miranda Fieret haar verhaal. Miranda begon in de zomer van 2018 aan haar functie als boswachter bij Natuurmonumenten. Haar route naar deze functie was ietwat onconventioneel, maar ze weet zeker dat ze nu op de juiste plek zit.

5x Streekproducten

Streekproducten zijn terug van weggeweest. We moeten niks meer hebben van al die zooi uit verre landen, liever gewoon van de boer aan het eind van de straat. Wij zijn gek op streekproducten en daarom hieronder 5 typisch Zundertse streekproducten.

5x broodjes eten

Wij Nederlanders zijn echte broodmensen. In de ochtend, de middag en soms zelfs in de avond staat het op het menu. Ook in Zundert zijn er een hoop goede plekjes te vinden waar je broodjes kunt halen waar je van gaat watertanden!

Op bezoek bij het vogelrevalidatiecentrum

Het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert is een van de grootste opvangcentra voor wilde vogels en zoogdieren van Nederland. Charles Brosens richtte het centrum bijna 40 jaar geleden op. Inmiddels is zijn dochter Annemarie Brosens, die met het centrum opgroeide, beheerder Facilitair en marketing.

Foodblogs

De laatste foodblogs
Experienceblog: op bezoek bij de Zwarte Schuur in de Pannenhoef

In de Pannenhoef vind je 'de Zwarte Schuur' die gebouwd werd in 1916. Brabants Landschap heeft een buitenlokaal ingericht in de Zwarte Schuur. Van mei tot en met oktober is de Zwarte Schuur iedere derde zondag van de maand geopend. Zondag 20 oktober was de Zwarte Schuur voor het laatst geopend dit jaar. Wij namen er een kijkje!

Foodblog: 8-gangen Trappistenproeverij bij 't Pannehûske

Tussen de bomen van landgoed Wallsteijn ligt Herberg ‘t Pannehûske, de plek waar rust en vertier elkaar ontmoeten. Je kunt hier terecht voor een pannenkoek, knapperig broodje, kopje koffie of een lekker speciaalbier. Voor de echtere liefhebber organiseren ze ook regelmatig Trappisten proeverijen. Wij werden uitgenodigd voor een bijzondere proeverij met acht bieren en bijpassende gerechten.

Leuke lijstjes

5x doen in maart

Er is weer een nieuwe maand aangebroken en dat betekent: nieuwe activiteiten! Je hoeft in maart zeker niet stil te zitten, er is weer van alles te doen en te beleven in de gemeente Zundert. In dit lijstje vijf tips die je volgens ons echt niet mag missen!

5x doen in februari: Carnaval!

Februari staat ook in de gemeente Zundert in het teken van carnaval! Tijdens de carnavalsdagen barst het feest los op diverse locaties in de gemeente, maar ook in de weken daarvoor kan er al lekker opgewarmd worden! Opwarmen doe je bijvoorbeeld bij De Bonte Avond in het Aopelaand, in het Carnavalscafé bij Ut Krisje of tijdens de Tonpraotavond van C.V. De Zaantaoze!

5x Streekproducten uit Zundert

Streekproducten zijn terug van weggeweest. We moeten niks meer hebben van al die zooi uit verre landen, liever gewoon van de boer aan het eind van de straat. Wij zijn gek op streekproducten en daarom hieronder 5 typisch Zundertse streekproducten.