Blog: 6 populairste badkamers in 2021 bij Sanexo

Inmiddels zijn we alweer 4 maanden in 2021. Hoog tijd dus om eens na te gaan wat de badkamer trends van dit jaar zijn. Inspiratie nodig voor een verbouwing of ben je op zoek naar elementen die je gemakkelijk toe kunt voegen aan jouw badkamer van nu? Hieronder lees je het allemaal! En ja.. er is echt voor een ieder wat wils! 


Everything is better in black
Het klassieke beeld van een badkamer is natuurlijk spierwit; witte tegels, witte meubels én een wit toilet. Maar het lijkt erop dat steeds meer mensen kiezen voor een donkere look. Denk bijvoorbeeld aan zwarte kranen, een zwarte inloopdouche, donkere badkamermeubels of een zwart toilet. Maar niet alleen dat. Ook donkere tegels, muren of zelfs een zwart plafond horen bij deze badkamer trend van 2021! En eigenlijk is dit helemaal niet zo gek. Donkere tinten geven namelijk het gevoel van geborgenheid; waardoor jij je veilig en op je gemak voelt. Een must voor een ontspannen gevoel natuurlijk! Daarnaast stralen donkere kleuren luxe uit. Vooral in combinatie met de kleur goud. Heel begrijpelijk dus dat deze look nu helemaal opkomt in de wereld van badkamers!

De natuur in huis 
Wat we ook steeds vaker terug zien komen zijn de natuurlijke elementen. Denk aan natuurlijke vormen of materialen, zoals natuursteen en hout. En zij die de echte natuurvibes ervaren willen, kiezen al gauw voor mosgroene, ivoor, bruine of beige tinten. Het blijkt namelijk dat deze kleuren het gevoel van rust en gezondheid naar boven brengen. Ideaal dus voor de perfecte wellness-ervaring, zo vanuit huis! Wat natuurlijk ook onder deze trend valt, is de botanische look. Want mocht je nou graag meer natuurlijke elementen willen toevoegen aan jouw badkamer, maar (nog) niet toe zijn aan een grote verbouwing? Dan is het plaatsen van kamerplanten de perfecte oplossing voor jou! Niet alleen brengt het de ruimte tot leven, het is ook nog eens super gezond! Planten helpen namelijk met het zuiveren van lucht, waardoor het zuurstofgehalte in de ruimte verbeterd wordt. Een echte win-win situatie dus. Perfecte planten voor de badkamer zijn bijvoorbeeld varens, aloë vera planten, lavendel en graslelies.

Speels en creatief
Ga je nou liever voor een speelse en dynamische look? Dan kun jij je creativiteit vast en zeker kwijt in deze trend! Het toevoegen van opvallende vormen en kleuren lijkt namelijk zijn comeback te maken in de sanitair wereld. Creëer bijvoorbeeld een ware eyecatcher in de badkamer, door het ontwerpen van een opvallende muur. Hiervoor kunt u gebruik maken van prachtig gekleurde visgraattegels, hexagontegels of wandtegels met een voelbaar structuur, denk aan steen of hout. Andere manieren om opvallende elementen aan jouw badkamer toe te voegen, is met het plaatsen van gouden kranen of een grote, ronde spiegel. Beide worden steeds populairder en wij snappen wel waarom! Goud staat chique en een grote spiegel zorgt ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Daarnaast breekt een ronde spiegel de vaak strakke, rechte lijnen in de ruimte. Dus, wil je wat meer karakter toevoegen aan uw badkamer? Dan is deze trend zeker voor u weggelegd!

voor ieder wat wils

Vrijstaande eyecatchers 
Onze persoonlijke favoriet onder de vrijstaande eyecatcheris en blijft toch wel de vrijstaande badkuip. Heb je nou een grote badkamer, dan kun je de badkuip in het midden van de ruimte plaatsen. Zo zorg je voor een ware statement in de badkamer. Heb je toch een wat kleinere ruimte? Ook hier kun je  vaak prima een vrijstaande badkuip kwijt. En niet alleen de vrijstaande badkuipen, maar ook de vrijstaande wasbakken zijn bijna niet meer weg te denken in de badkamers van nu. Het mooie aan deze trend is dat het bij verschillende badkamerstijlen past. Denk aan minimalistisch, klassiek, maar zeker ook modern!

Futuristisch mooi 
Ook in de badkamerwereld zien we dat technologie een steeds grotere rol gaat spelen. Men kiest vaker voor een moderne douchekop met infrarood lampen of een hightech toilet met een bidetfunctie of verwarmingselement. Daarnaast worden klassieke kranen ingeruild voor digitaal in te stellen kranen, wat super handig is voor het instellen van de perfecte temperatuur. Maar ook smart verlichting, waarbij de lampen aanspringen zodra u de badkamer inloopt of infraroodstoomcabines met radio, bluetooth en usb aansluitingen worden steeds populairder. Naast kranen, lampen en stoomcabines worden ook de badkamerspiegels steeds vaker geüpgraded. Zo heb je spiegels met ingebouwde ledverlichting of zelfs spiegels met verwarming, zodat deze niet meer beslaat! Deze functionele trend is er echter niet alleen om ons in alle gemakken te voorzien. Vaak is het ook nog eens een energiezuinige en duurzame oplossing waarmee u bijvoorbeeld water of stroom bespaart. Zo breng u niet alleen de natuur in huis, maar zorg u vanuit je badkamer ook voor onze natuur. Écht toekomstbestendig dus!

Een blijvertje 
De laatste trend is ondertussen bijna een klassieker; de industriële badkamer. Ook in 2021 is deze interieurstijl nog razend populair. Helemaal niet zo gek, als je bedenkt dat dit één van de grootse trends van afgelopen jaren is. De industriële badkamer kenmerkt zich naast het gebruik van donkere kleuren ook door het gebruik van robuuste materialen, zoals baksteen, metaal en beton. Hierdoor krijgt de badkamer al gauw een stoer en strak uiterlijk. Vooral het toevoegen van opvallende elementen, zoals een stalen lamp of een douchewand met stalen frame zorgt net voor dat uniek uiterlijk waar je naar op zoek bent.

Wat voor badkamer kies jij?