Experienceblog: bijzondere planten bij Lowgardens Nurseries

In de gemeente Zundert wordt veel gekweekt, maar een van de bijzonderste kwekerijen is Lowgardens Nurseries - The Natural Outdoor Plantstore. Bij Lowgardens Nurseries wordt een grote diversiteit aan zeldzame en bijzondere plantensoorten gekweekt. Nu we wat meer thuis en in eigen tuin moeten genieten, is een bezoekje aan Lowgardens Nurseries nog meer de moeite waard!

Een walhalla voor de plantenliefhebber!

Lowgardens Nurseries beschikt over een uitgebreid, bijzonder en volledig zelf gekweekt sortiment aan bomen, heesters, klimplanten, coniferen en vaste planten. Dit zijn veelal minder bekende en zeldzame soorten met sierwaarde en vele ervan hebben ook een gebruikswaarde. Ze zijn bijvoorbeeld eetbaar, medicinaal of insecten- of vogellokkers. 

Van de vele soorten staan er steeds maar enkele exemplaren uitgestald in het verkoopgedeelte van de kwekerij. Alles wordt op natuurlijke wijze gekweekt bij Lowgardens Nurseries, zo worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en wordt er samengewerkt met de natuur. Alle planten zijn voorzien van informatiebordjes en labels met icoontjes die aangeven wat de gebruikswaarde van de plant is. Wil je meer weten over een bepaalde plant? Dan vertellen ze je er bij Lowgardens Nurseries graag alles over! 

De sfeervolle kwekerij is heel ruim opgezet, er is dus genoeg ruimte om rustig rond te kijken en daarbij voldoende afstand te houden. Vanuit het verkoopgedeelte kun je ook de kwekerij zelf inkijken en zie je hoe alles gekweekt wordt. Daarnaast is er een Etnobotanische tuin, waar je heerlijk kunt ontspannen en kunt genieten van de rust. Normaal gesproken wordt er ook met liefde een kopje kruidenkoffie of -thee voor je ingeschonken, maar in verband met de huidige omstandigheden is dat nu even niet mogelijk. Zodra het weer toegestaan is, ben je van harte welkom om op een zitje in de tuin te genieten van deze lekkere dranken.

Lowgardens Nurseries is iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00u tot 17:00u geopend. Je vindt Lowgardens Nurseries in een landelijke en zeer rustige omgeving aan de Maalbergenstraat 26 in Wernhout, bijna tegen de Belgische grens. Een bezoek aan Lowgardens Nurseries is niet alleen nuttig, maar ook heel ontspannend!