Lokaal 104: De nieuwe huiskamer van Zundert

Den Soete Inval sluit 23 maart haar deuren. Het is tijd voor vernieuwing: nieuwe eigenaren, een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk. Zodra Rob Hereijgers en zijn vrouw Lieke 27 maart de sleutel krijgen moeten ze flink aan de slag, want ze hebben grootse plannen voor dit pand aan de Molenstraat!

De nieuwe naam van het toekomstige eetcafé is al bekend. “We wilden een naam die de lading zou dekken,” vertelt Lieke. “Het moest lekker Hollands klinken, vertrouwd maar ook casual. Zo zijn we uitgekomen op Lokaal 104. ‘Lokaal’ heeft iets simpels, iets fijns en 104 is ons huisnummer, dus vandaar.”

Het moet echt een beetje de sfeer van een dorpscafé krijgen.

Casual eetcafé

Het woord casual lijkt een belangrijk woord te zijn in de omschrijving van het nieuwe eetcafé. Rob: “Het moet echt een beetje de sfeer van een dorpscafé krijgen. Iets waar je na een wandelingetje met je kinderen binnen kunt stappen of waar je even snel een hapje kunt gaan eten. We willen dat het laagdrempelig blijft, zodat je niet het gevoel hebt dat je je helemaal moet opdoffen als je naar ons komt.”

De kaart weerspiegelt het plan voor Lokaal 104. Bij het eetcafé kun je lunchen, borrelen en dineren. Het menu wordt simpel maar wel modern. “We gaan niet voor de ingewikkelde hapjes, maar voor het flinke, goede en wat simpelere eten,” vertelt Lieke. “Daarbij zorgen we er natuurlijk ook dat er genoeg vegetarisch eten op de kaart staat. We gaan voor een betaalbaar menu, we proberen de hoofdgerechten tussen de 15 en de 20 euro te houden.”

Een nieuw uiterlijk

“Lokaal 104 moet vooral gezellig worden,” vertelt Rob. “We gaan het ook echt een beetje inrichten als een huiskamer. Achterin komt een hele grote tafel en aan de zijkant komt een bank van een meter of 5. Voor die bank komen ronde tafeltjes, daar hebben we heel bewust voor gekozen, omdat je aan ronde tafels veel makkelijker stoelen bij kunt schuiven. Ook de verlichting wordt aangepast, we gaan voor wat warmer, sfeervoller licht.”

Er zal in ieder geval voor iedereen meer dan genoeg keus zijn.

Genoeg te drinken

Waar de menukaart misschien wat simpeler blijft, wordt de drankkaart redelijk uitgebreid. Zo zal er een groot aantal bieren op te vinden zijn. “Cocktails en wijnen komen er natuurlijk ook op, maar dat worden er wel wat minder. We gaan echt voor het bier en dan met een paar cocktails en drie soorten rosé, witte wijn en rode wijn. Er zal in ieder geval voor iedereen meer dan genoeg keus zijn.”

Eetcafé Lokaal 104 opent 1 mei 2019!

Door Tess Mutsters