Jubel bloemencorso Zundert verplaatst naar Oranjeplein

De legendarische woorden ‘jullie mogen stoppen’, zullen dit jaar niet langer over de markt schallen. Aankomende september zullen de prijzen worden uitgereikt op het Oranjeplein. 

Na een uitgebreid overleg met de gemeente Zundert heeft Stichting Bloemencorso Zundert in principe groen licht gekregen voor het uitvoeren van dit plan. De definitieve besluitvorming door de gemeente volgt na het uitwerken van de laatste details.

Meer ruimte 

Een van de redenen om de jubel te verplaatsen is het gebrek aan ruimte op de Markt. Op het Oranjeplein kan Stichting Bloemencorso Zundert aan beide kanten twee grote tribunes bouwen. “Elk jaar is er veel vraag naar tribunekaarten voor de hoofdtribune. Dat betekent ook dat er elk jaar mensen teleurgesteld moeten worden. Op het Oranjeplein zijn er extra tribuneplaatsen beschikbaar voor toeschouwers van het corso,” vertelt Ad Boemaars, woordvoerder van de Stichting.

Aanpassingen en veiligheid

Om ervoor te zorgen dat de jubel ook echt op het Oranjeplein plaats kan, vinden er de komende maanden diverse aanpassingen aan het Oranjeplein plaats. De omwonenden zijn hierover tijdens twee bijeenkomsten geïnformeerd. Ook de raad van buurtschappen, waarin alle buurtschappen zijn vertegenwoordigd, heeft het plan goedgekeurd.

Niet alleen de ruimte is een reden voor de stichting om de jubel te verplaatsen. Veiligheid wordt steeds belangrijker en door de jubel te verplaatsen kan die beter gewaarborgd worden volgens de gemeente en de stichting. Dat komt omdat de nieuwe locatie ruimer is opgezet.

Bron: persbericht