Meet&Greet met Ronald Zuurmond en Jacco Olivier

Sinds eind mei 2019 is in het Van GoghHuis de duo-tentoonstelling 'De schilder op weg' van Ronald Zuurmond en Jacco Olivier te zien. Zij lieten zich bij het maken van deze werken inspireren door 'De schilder op weg naar Tarascon', een schilderij (vermoedelijk een zelfportret) van Vincent van Gogh, dat in de Tweede Wereldoorlog helaas verloren ging.

Op 8 september organiseren de Vrienden van Van Gogh & Zundert van 15:00u tot 17:00u een 'Meet&Greet' met de kunstenaars. Bezoekers brengen samen met de kunstenaars een bezoek aan de tentoonstelling. Daarbij zal conservator Ron Dirven de heren bevragen over hun werk en relatie tot Van Gogh. Bij deze gelegenheid, die wordt afgesloten met een hapje en drankje in de Van GoghKamer, doneren de kunstenaars een werk aan de collectie van het Van GoghHuis.

Ronald Zuurmond is gegrepen door het motief van Van Goghs ‘De schilder op weg naar Tarascon’. Niet alleen vanwege de figuur van de wandelende kunstschilder, maar vooral door de symboliek die er van uitstraalt: de kunstenaar als reiziger en zoeker. Ook voor hem geldt dat hij altijd onderweg is en dat juist dat ‘zwerven’ de essentie uitmaakt van het creatieve proces.

Jacco Olivier laat zijn schilderijen letterlijk bewegen. Hij fotografeert het wordingsproces van zijn schilderwerk en verwerkt die beelden tot video-kunst. Zijn animaties vormen zo een reis van een (onder)zoekende schilder.

Deelname aan de Meet&Greet is gratis, aanmelden kan via vincent@vangoghhuis.com