Natuurmonumenten organiseert winterwandeling op de Oude Buisse Heide

De winter is een prachtseizoen om te wandelen! De Zundertse natuur leent zich perfect om even lekker een frisse neus te halen en alle decemberdrukte te laten voor wat het is. Daarom organiseert Natuurmonumenten op zaterdag 21 december een winterwandeling op de Oude Buisse Heide.

Lekker opwarmen met een kop snert

Foto: Natuurmonumenten - Kevin van den Hoven

Landgoed de Oude Buisse Heide is ook in de winter adembenemend mooi. Het landgoed kent een rijke historie. Waar eens een uitgestrekt veenmoeras lag, zie je nu heide, bos, akkers en weilanden met houtwallen. Landhuizen en lieflijke theekoepels zorgen voor een statig tintje. De natuur lijkt in diepe rust, maar schijn bedriegt. Veel zoogdieren en vogels zijn huist in de winter actief en bouwen een flinke vetvoorraad op zodat ze de winter goed doorkomen.

Foto: Natuurmonumenten - Cees Petter

Samen met een gids van Natuurmonumenten ga je op pad op de Oude Buisse Heide. De wandeling start op 13:30u op de grote parkeerplaats bij het Pannehûske, rond 15:30u zal de wandeling daar ook weer eindigen. De gids van Natuurmonumenten kent het gebied als geen ander. Zijn verhalen over de markante geschiedenis van de Buisse Heide en Wallsteijn zorgen ervoor dat je de kou even vergeet. Na de wandeling ontvangt de herbergier van het Pannehûske je gastvrij met een heerlijke snertmaaltijd. De kosten bedragen €10,00 voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen €12,50. Ga ook mee en meld je aan