Derde editie toertocht 'De Speer van Rijsbergen'

De Speer van Rijsbergen behoort volgens vele deelnemers tot één van de mooiste en best georganiseerde toertochten van Brabant en misschien zelfs van Nederland. De derde editie zal op zondag 23 juni 2019 worden verreden. 

Met de toertocht ‘Speer van Rijsbergen’, vernoemd naar Johan van der Velde, wil Wielerdorp Rijsbergen de recreatieve en sportieve fietssport stimuleren, van jong tot oud. Zoveel mogelijk mensen laten genieten en bewegen in het prachtige en veelzijdige landschap van onze regio. Dat alles overgoten met Bourgondische gastvrijheid, de typische ‘sfeer van Rijsbergen’. Voor iedere type fietser is er een route, men kan kiezen uit; 60, 100 of 160 kilometer. Daarnaast is er ook een familietocht van 25 kilometer. Nieuw deze editie is een unieke E-Bike tocht over 55 kilometer.

Sportpark de Laguiten fungeert ook dit jaar wel als het ideale decor voor de start en finish van het evenement. Met alle faciliteiten aanwezig beschikt Wielerdorp Rijsbergen over een toplocatie voor het evenement. Een toertocht kan niet worden gehouden zonder de inzet van vrijwilligers. De grootste kracht van het evenement zijn dan ook de meer den 200 vrijwilligers die zorgen voor het mooiste sportfeest van Rijsbergen.

De kwaliteit van het evenement is zeker niet onopgemerkt gebleven. 

De NTFU heeft daarom De Speer van Rijsbergen bekroond met hun kwaliteitskeurmerk “Extra Goed Geregeld”! Daarmee voldoet het evenement aan de hoogste kwaliteitsnormen voor toertochten. 

Elk jaar bied Wielerdorp Rijsbergen deelnemers van de Speer van Rijsbergen de mogelijkheid een goed doel te steunen. Dit jaar zijn dat Stichting Kinderen Kankervrij (Kika) en Vrienden van Amphia. Aanleiding voor de keuze voor deze goede doelen is Johan's strijd tegen acute leukemie. Als blijk van steun aan zijn strijd, een strijd die velen met hem delen, hoopt Johan daarom ook op veel deelnemers aan De Speer! Bij inschrijving kunt u een vrijwillige donatie doen ten behoeven van deze twee goede doelen.