Fietsen van Nassau tot Van Gogh

Op 10 oktober is gestart met de aanleg van een fietspad langs de Aa of Weerijs. Het traject loopt van de Bakkebrugstraat op de grens van Zundert en Rijsbergen naar Breda, onder het motto 'Fietsen van Nassau tot Van Gogh'. 

Het fietspad is een initiatief van Stichting Fietspaden netwerk Mark en Weerijs. Langs de Mark ligt al jaren een prachtig fietspad, dat loopt van Meer (België) naar het Ginneken (Breda-Zuid)15 kilometer verderop. Vanaf de aanleg is dit fietspad een groot succes.

Van Breda tot Zundert (of in de toekomst tot aan Wuustwezel of Hoogstraten) en vice versa via Meer langs de Mark terug, dat zou toch mooi zijn? Wat kan dat een heerlijk fiets-ommetje worden met grote toeristische potenties!

Reden genoeg volgens de Stichting om dit grote succes navolging te geven langs de Aa of Weerijs. Een fietspad door het prachtige Zundertse achterland, langs veelkleurige boomkwekerijen, bossen en aardbeienvelden. Ook de dorpen in het stroomgebied hebben veel te bieden. Vele horecagelegenheden, leuke terrassen, goede ijssalons, restaurants en logiesmogelijkheden in hotel, B&B en op camping. Voor de inwoners van Breda, Rijsbergen en Zundert is een mooi fietspad naar Breda een langgekoesterde wens.