Geen Boerendag Rijsbergen, wél Corso Zundert

De eerste zaterdag in augustus en de eerste zondag in september, twee data die bij menigeen uit gemeente Zundert en omstreken onderstreept staan in de jaarlijkse evenementenagenda. Traditiegetrouw vind op de eerste zaterdag in augustus de Boerendag in Rijsbergen plaats en op de eerste zondag van september trekt het Zundertse bloemencorso door de straten. Althans, zo was dat vóór Covid-19 roet in het eten gooide.

De stip aan de horizon lijkt dichterbij te komen, maar is tegelijkertijd nog zo ver weg

Zowel de Boerendag in Rijsbergen als Corso Zundert konden in 2020 niet doorgaan, net als alle andere evenementen, in verband met de Covid-19 pandemie. De organisatoren van beide evenementen kwamen eerder deze week naar buiten met nieuws over de doorgang in 2021. Een ding is duidelijk: er zijn vooral nog heel veel onzekerheden over wat wel en wat niet kan deze zomer.

Boerendag Rijsbergen gaat niet door

De organisatie van Boerendag Rijsbergen heeft besloten het evenement in 2021 volledig af te lasten. Er zijn dusdanig veel onduidelijkheden over welke maatregelen er in augustus gelden, hoe een veilig en verantwoord evenement georganiseerd kan worden en welke consequenties dat zal hebben voor de financiële situatie van het evenement. Ook voor het verplaatsen van het evenement naar een later moment in het jaar ziet de organisatie geen mogelijkheden. Bij de pakken neer zitten doet de organisatie overigens zeker niet, zij richten hun blik alvast op de toekomst en gaan er alles aan doen om op zaterdag 6 augustus 2022 weer een geweldige editie van de Boerendag te organiseren.

Houd zaterdag 6 augustus 2022 alvast vrij!

Corso Zundert gaat voor Corso 2021

Op de eerste zondag in september gaat er íets gebeuren in Zundert, dat staat als een paal boven water voor Stichting Bloemencorso Zundert en de buurtschappen. De komende tijd zal gebruikt worden om binnen alle eventuele regelgeving iets mogelijk te maken. Daarbij behoort zowel een "normaal" corso als een eventueel alternatief nog tot de mogelijkheden. Hoe het corso er dit jaar uit gaat zien is dus nog uiterst onzeker, maar zowel de organiserende stichting als de buurtschappen zien de toekomst positief in.

Een ontmoeting met de zon, 5 september 2021