Tags: bril, ogen, opticiëns, Optiek , Opticien , zonnebril , ogenmeten , leesbril, advies, bril kopen , bril aanschaffen

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een bril

Bij het kopen van een bril zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Een goede bril moet er niet alleen goed uitzien, maar moet ook de juiste bescherming en het comfort bieden die de ogen nodig hebben. In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten waarmee je rekening moet houden bij het aanschaffen van een nieuwe bril, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over wat de beste keuze is.

De beste vorm voor je gezicht bepalen

Bij de aanschaf van een nieuwe bril is het belangrijk om de beste vorm voor het gezicht te bepalen. Bepaalde vormen accentueren de delen van je gezicht die je het mooist vindt, terwijl andere helpen om de prominentie van gelaatstrekken waar je minder van houdt te verminderen. Ovale gezichten passen meestal bij verschillende montuurvormen, terwijl ronde gezichten er het beste uitzien in een montuur met een rechthoekige of vierkante vorm. Bovendien kunnen monturen die breder zijn dan het gezicht helpen om het langer en hoekiger te laten lijken.

Het kiezen van het juiste lensmateriaal

Er zijn verschillende soorten lensmaterialen, elk met zijn eigen voordelen. Gebruikelijke lensmaterialen zijn plastic, polycarbonaat en high-index. Plastic lenzen zijn de eenvoudigste en meestal de minst dure optie. Lenzen van polycarbonaat zijn lichtgewicht en slagvast, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor actieve mensen. Lenzen met een hoge index zijn dunner en lichter dan andere soorten lenzen, waardoor ze de eerste keuze zijn voor mensen die sterke sterktes nodig hebben. Bij het kiezen van een lensmateriaal is het belangrijk om rekening te houden met jouw wensen en behoefte om zo voor de perfecte keuze te maken.

Bescherm je ogen met UV-bescherming

Een belangrijke factor om rekening mee te houden aanschaf van een nieuwe bril is de UV-bescherming. De ultraviolette (UV) stralen van de zon kunnen ernstige schade toebrengen aan de ogen en de tere huid eromheen. UV-blokkerende lenzen kunnen jouw ogen helpen beschermen tegen UV-straling en gepolariseerde lenzen kunnen schittering verminderen. Zorg ervoor dat de bril die je koopt het label "UV 400" of "100% UV-bescherming" draagt, omdat dit aangeeft dat ze het hoogste niveau van bescherming bieden. Bovendien kunt je de opticien vragen naar de mogelijkheid voor lenzen die specifiek blauw licht blokkeren. Ideaal voor als je vaak en lang achter een beeldscherm zit.De bril testen in de winkel

Voordat je een aankoop doet, is het belangrijk om de bril te passen en ervoor te zorgen dat hij comfortabel zit. Zorg ervoor dat het montuur de juiste maat en vorm hebben voor jouw gezicht en dat de lenzen de juiste sterkte hebben. Controleer ook of de lenzen geen vervorming of wazigheid veroorzaken wanneer je er doorheen kijkt. Zorg ervoor dat je de bril vanuit verschillende hoeken en in verschillende lichtomstandigheden bekijkt om er zeker van te zijn dat ze passen bij jou.

Kortom, het kopen van een nieuwe bril is een grote beslissing en moet je op verschillende factoren letten, zoals de vorm, maat en kleur van het montuur, het type lens en sterkte. Met zoveel stijlen en opties beschikbaar, is er zeker een bril die perfect bij je past.