Koop Lokaal: veilig boodschappen doen doe je zo!

Wij vinden de gezondheid van jou, onze ondernemers en hun personeel belangrijk. Vrijwel alle winkeliers in de gemeente Zundert verwelkomen je graag in de winkel, maar vragen je wel je te houden aan de geldende regels. In dit artikel lees je welke regels er over het algemeen gelden. Door je hier aan te houden kan iedereen op een veilige manier boodschappen doen. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Wij zijn trots op de Zundertse ondernemers! Jij toch ook? Koop Lokaal!

Beeld: Plus van Eekelen

De belangrijkste regel is en blijft: houd afstand, minimaal 1,5 meter. Iedere winkel heeft een maximaal aantal klanten dat tegelijk in de winkel mag zijn, zodat er voor iedereen voldoende ruimte is om afstand van elkaar te houden. Dit maximaal aantal klanten staat vaak aangegeven bij de ingang van de winkel. Bij winkels die beschikken over karren of mandjes is het verplicht hier gebruik van te maken, een kar of mandje per persoon. Zijn de karren of mandjes op? Wacht dan even buiten tot er weer beschikbaar zijn. Volg de aanwijzingen van het personeel op en houd ook afstand van medewerkers van de winkel, ook als ze jou aan het helpen zijn. Heb je last van klachten, dan ga je uiteraard niet naar een winkel.

Foto's: Bruna Zundert

Winkel zo veel mogelijk alleen, winkelen is op dit moment geen (gezins)uitje. Alleen winkelen zorgt er voor dat er meer ruimte is voor anderen om ook hun boodschappen te doen. Winkel ook doelbewust, ga alleen naar een winkel als je ook daadwerkelijk van plan bent iets te kopen. Raak ook alleen het product aan dat je nodig hebt. Bij veel winkels is het mogelijk om vooraf een bestelling te plaatsen, bijvoorbeeld door vooraf te bellen of via internet je bestelling te plaatsen. Een bestelling afhalen is sneller gebeurd en zorgt er dus voor dat je minder lang in een winkel aanwezig hoeft te zijn. Let er wel op dat, met name bij ketens, de opbrengsten van bestellingen via internet niet altijd volledig voor de lokale winkelier zijn. Betalen doe je zo veel mogelijk met pinpas of telefoon, zodat hand-op-hand contact zo veel mogelijk wordt vermeden.