PRET-Netwerkavond: Forum over kansen voor recreatie & toerisme

Op maandagavond 25 november organiseert Stichting PRET (Platform Recreatie en Toerisme Zundert) haar halfjaarlijkse netwerkavond in CultuurCentrum de Schroef in Zundert. Tijdens deze avond discussiëren bestuurders en belanghebbenden uit de sector over de kansen die er liggen in de gemeente Zundert om meer bezoekers naar Zundert te trekken.

Iedere geïnteresseerde is van harte welkom!

Omliggende plaatsen zijn er jaloers op: Zundert heeft maar liefst vier belangrijke toeristische trekpleisters, namelijk Van Gogh, Corso, Historisch Groen en Zundert Trappist. Daarnaast is de gemeente bekend om zijn aardbeien en boomkwekerijen. Stichting PRET ziet dat dit kansen biedt om Zundert te promoten als toeristische bestemming en probeert via de website Zin in Zundert en de Zundert City App bezoekers te verleiden om naar Zundert te komen voor een kort of langer verblijf.

Toch denkt PRET dat er nog meer mogelijkheden zijn om bezoekers naar Zundert te trekken en wil hierover van gedachten wisselen met bestuurders van de gemeente Zundert en met vertegenwoordigers van horeca, verblijfsaccommodaties en evenementenorganisaties. 


Forum over kansen voor recreatie en toerisme

Ron Roovers, directeur bedrijven van Rabobank de Zuidelijke Baronie zal aan de hand van vragen en stellingen de forumleden betrekken bij de uitdaging  om Zundert nog beter op de toeristische kaart te zetten. Ook wordt ingegaan op het belang van de vrijetijdseconomie voor een plattelandsgemeente als Zundert. 

In het forum nemen plaats: burgemeester Joyce Vermue, wethouder Johan de Beer, Gillion Utens van Landstad de Baronie, voorzitter van de ondernemersvereniging Molenstraat Frank van de Klundert, Wil Nouws als vertegenwoordiger van de Zundertse horeca en Conny Kouwenhoven als vertegenwoordiger van verblijfsaccommodaties.

Meer op het programma

Op deze netwerkavond ontvangt PRET de 'twitterende Boswachter Frans', Frans Kapteijns. Hij gaat de aanwezigen bijpraten over de plannen over het Van Gogh Nationaal Park en zal iets prijsgeven over zijn passie voor de Zundertse Landgoederen. Ook zijn drie organisaties aanwezig die meedingen naar een PRET-handdruk van €500,- voor een nieuw toeristisch initiatief. Zij zullen in een korte pitch hun plannen presenteren.

Tijdens de PRET-netwerkbijeenkomst in mei 2019 won de "Corso-Experience" een PRET-Handdruk ter waarde van €500,-. Zij zullen deze avond komen toelichten wat de vorderingen zijn van dit project.

Inloop voor de PRET netwerkavond start om 19:30u. De bijeenkomst vangt aan om 20:00u en is toegankelijk voor ieder die geïnteresseerd is.