Veel belangstelling voor 'Beleef de sfeer van weleer' op de Buisse Heide

Stichting Cultuur Landgoederen organiseert dit jaar diverse activiteiten op de Buisse Heide rondom het 150e geboortejaar van Henriëtte Roland Holst. Zo vond op zondag 13 oktober 'Beleef de sfeer van weleer' plaats.

DE STILTE VAN DE NATUUR HEEFT VELE GELUIDEN

Honderden mensen genoten zondag 13 oktober van muziek, gedichten en foto's op landgoed de Buisse Heide. Stichting Cultuur Landgoederen presenteerde 'Beleef de sfeer van weleer', een cultuurprogramma rondom het 150e geboortejaar van dichteres, schrijfster en politica Henriëtte Roland Holst. Aan het succesvolle programma werkten veel mensen uit de streek mee, waaronder Arjan Bakx, Fotovrienden Op Pad, Fanfare St. Martinus, Anneke de Bruijn en Pieter van Bogaert, dichters Kees van Meel en Pien Storm van Leeuwen. Ook Dean Bowen, stadsdichter van Rotterdam gaf een performance.

Theatervoorstelling op 13 december
'Beleef de sfeer van weleer' is één van de vele activiteiten die Cultuur Landgoederen dit jaar rondom Roland Holst op de Buisse Heide heeft gerealiseerd met medewerking van Natuurmonumenten. Op vrijdag 13 december vindt de laatste activiteit rondom dit thema plaats. Dan presenteert Cultuur Landgoederen een voorstelling in het Cultuur Centrum Zundert met theater, voordrachten en liederen over het leven van Henriette Roland Holst, met medewerking van dichters van Feest der Poëzie. Meer info over deze voorstelling vind je op de website van Cultuur Landgoederen.

Foto's: Sandra Mutsters/Sandragrafie