Zwarte Schuur in Pannenhoef open voor publiek

De Pannenhoef is een van de prachtige natuurgebieden van Zundert. In het natuurgebied valt niet alleen veel te zien en te doen, maar ook te leren en ontdekken. Zo is de Zwarte Schuur, een van de bekende plekjes van het natuurgebied, dit jaar nog twee keer geopend voor publiek.


Van april tot en met oktober is de Zwarte Schuur iedere derde zondagmiddag van de maand geopend voor bezoekers. Er worden dan een heleboel activiteiten georganiseerd, vertelt Ine Timmers, vrijwilligerscoördinator bij Brabants Landschap.

Een hoop te beleven

De Zwarte Schuur is van 12:30 tot 16:30 geopend. In die tijd wordt er vers brood gebakken in de met hout gestookte oven in het bakhuis. In de schuur wordt koffie en thee geschonken. Ook is in de schuur een film en expositie te bewonderen over de geschiedenis van de schuur, de Pannenhoef en de turfvaart in het gebied.

Om 13:30 vertrekt er een gratis excursie vanaf de schuur door het natuurgebied. Als het kan, gaat deze stevige wandeling door het reservaat de Lokker. Timmers raadt daarom aan om een lange broek en stevige, dichte wandelschoenen aan te trekken, want de excursie gaat buiten de gebaande paden.

Voor kinderen kan de excursie misschien wat lang zijn, maar ook voor hen is er genoeg te doen. Zo is er een blotevoetenpad en kunnen ze meedoen aan de bosbingo.

Tekst: Tess Mutsters
Beeld: Ine Timmers - Brabants Landschap