Zundert maakt zich klaar voor Corso 2019

Aankomend weekend is het weer zover: Corso in Zundert! Dat betekent dat er in de corsotenten hard gewerkt wordt om de wagens op tijd af te krijgen en dat het centrum van Zundert wordt omgetoverd tot evenementengebied.

EEN COMBINATIE VAN EEN MOOIE TRIBUNEPLAATS EN HET AANBOD VAN ENTERTAINMENT VOOR EN NA DE OPTOCHT IS ERG IN TREK

Jubel verplaatst
Dit jaar zal voor het eerst hét corso-moment, de Zundertse Jubel, niet op de Markt maar op het Oranjeplein beleefd worden. De route van de optocht blijft ongewijzigd, het hoogtepunt ligt alleen nu helemaal aan het einde van de route. Het blijft dus tot het einde toe spannend wie er mag stoppen! De Zonnewende, de feesttent die voorheen op het Oranjeplein stond, verhuist ook en krijgt een plekje op het Tentoonstellingsterrein.

Tribunekaarten
De verplaatsing van het jubelmoment naar de Corsoboulevard aan het Oranjeplein betekent ook dat er meer tribunekaarten beschikbaar zijn dan ooit. Wie nog een tribuneplaats wil bemachtigen kan ze nog snel online bestellen of deze week gaan halen bij de Corsobalie. De Corsobalie bevindt zich in het CorsoCentrum, aan de Industrieweg 3 te Zundert en is deze week iedere werkdag geopend van 13:00u tot 16:30u en zaterdag 31 augustus van 9:00u tot 17:00u. Ook entreetickets zijn nu nog met korting online en bij de balie verkrijgbaar.


Corsotour
Op donderdag 29 augustus, vrijdag 30 augustus en zaterdag 31 augustus staan alle buurtschappen op scherp om de dahlia's op de wagens aan te brengen: het zogenaamde tikken. Heb je dit hectische proces altijd al eens live willen meemaken? Dan is de Corsotour écht iets voor jou. Onder begeleiding van een gids bezoek je een aantal corsotenten en krijg je de kans zelf mee te werken aan een wagen. Ook voor kinderen is de Corsotour ontzettend leuk! Zundertse kinderen bouwen van jongs af aan mee aan de wagens.

Het complete arrangement bestaat uit ontvangst met koffie/thee en wat lekkers, actieve presentatie over het corso, bezoek aan twee corsotenten onder begeleiding van een gids en afsluiting met een hapje en drankje. Kosten voor de tour bedragen €7,50 voor kinderen t/m 12 jaar en vanaf 13 jaar €18,00. Boek de corsotour nu!


Programma
Op zondag 1 september en maandag 2 september valt er van alles te beleven in Zundert. Voorafgaand aan de optocht zijn er, terwijl de wagens zich naar het tentoonstellingsterrein begeven, al volop activiteiten voor het wachtende publiek. 

Op en rondom het Nassauplein is het volop sfeerproeven. Je kunt hier genieten van een drankje op het terras, er is entertainment, er staan maquettes van de wagens die later in het groot gaan passeren en je kunt zelf ervaren hoe het is om bloemen te 'tikken'. Naast het Nassauplein trakteren buitenbuurten de Moeren en Tereik je op een 'corso-amuse'. Voor kinderen is er een heus speelplein gecreëerd. Vanaf het Nassauplein loop je zo de jaarmarkt op, met een zeer divers aanbod aan kramen. Over het gehele parcours zorgen diverse blaaskapellen voor muzikaal vertier. 


Na de optocht barst het feest los in Zundert. In de Zonnewende en bij de diverse horecazaken in de Molenstraat is een vol feestprogramma geprogrammeerd. 

Ook op maandag is er volop activiteit. Alle wagens staan tentoongesteld op het Tentoonstellingsterrein en zullen tijdens diverse presentatierondes in vol ornaat, inclusief figuratie, muziek en beweging, te zien zijn. Gedurende de hele dag zijn gidsen beschikbaar voor rondleidingen langs de wagens. De jaarmarkt loopt deze dag door de Molenstraat en opnieuw zal er volop feest zijn in de Zonnewende en bij de horecazaken. Een volledig overzicht van de activiteiten vind je in onze agenda en in de vernieuwde Corso Zundert App.