Foodblog: afhaalmenu's van de Bolle Buiken

Nu het restaurant van de Bolle Buiken nog even gesloten is, is er de mogelijkheid om op vrijdag, zaterdag en zondag lekkere menu's voor thuis af te halen in het cafetaria in Wernhout. Het water liep ons al in de mond bij het bekijken van het menu, wij konden dan ook niet wachten deze menu's te proeven!

Thuis lekker smullen!

We bestellen de maaltijden gemakkelijk via de Bolle Buiken app, die te downloaden is voor Apple en Android. In de app kiezen we het gewenste tijdstip voor afhalen, waarna we onze keuze kunnen maken in het menu. Met één klik voegen we de door ons gekozen gerechten toe aan ons winkelmandje. Bij het bestellen kunnen we direct betalen via iDeal, zodat we in het cafetaria niet meer hoeven te doen dan alleen afhalen. Onze bestelling is precies op het afgesproken tijdstip klaar, dus we hoeven maar heel even in het cafetaria aanwezig te zijn. Nu kunnen we thuis rustig gaan genieten van de maaltijden.

We beginnen met een heerlijke salade carpaccio. Een frisse salade met carpaccio, tomaat, rode ui, lente ui, kappertjes, croutons, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Dat de salade echt vers is, is goed te proeven aan de knapperige groenten. Alle ingrediënten zijn in de juiste hoeveelheid vertegenwoordigd en in iedere hap goed terug te proeven. Wij hebben ervoor gekozen deze salade samen te delen als voorgerecht, maar deze goed gevulde salade is ook zeer geschikt als volledige maaltijd voor één persoon. 

Deze maaltijd salade gerookte zalm ziet er zo lekker uit dat we niet kunnen wachten hem te proeven. De frisse salade is rijkelijk gevuld met zalm, rode ui, komkommer, tomaat, lente ui, croutons en een yoghurtdressing. Net als bij de carpaccio salade zijn alle ingrediënten lekker vers en knapperig. Ook hier is de balans tussen de ingrediënten precies goed, alles is goed aanwezig maar niet oververtegenwoordigd. Kortom, een hele lekkere frisse maaltijdsalade!

Iedere week heeft de Bolle Buiken ook een weekendactie op het menu. Afgelopen weekend was dat de varkenshaas met champignon- of pepersaus. Wij kozen voor de champignonsaus, een keuze waar we zeker geen spijt van kregen! Het royale stuk varkenshaas is lekker mals en smaakt heerlijk met de romige champignonsaus. Alle warme gerechten zijn inclusief een frisse salade en frietjes. De frietjes zijn mooi goudgeel gebakken, zoals we dat van de Bolle Buiken gewend zijn.

We proberen ook de "Burger Deluxe", een dubbele burger op een broodje met sla, tomaat, rode ui, augurk, cheddar en bbq saus. De burgers zijn heerlijk mals, de groentes lekker fris, de ui en augurk zorgen voor wat pit. Al deze smaken bij elkaar maken van de burger een smakelijk geheel.

Spareribs zijn toch wel een van onze all-time favourites, dus ook nu konden we het niet laten om deze te bestellen. Het sparerib menu bestaat uit drie mooie stukken sparerib en natuurlijk, net als bij de andere gerechten, frietjes en een frisse salade. Ook de spareribs zijn lekker mals. Er zit lekker veel vlees aan de botjes en ze zijn heerlijk gemarineerd. Bij het bestellen van de spareribs is er de keuze uit een aantal sauzen, wij hebben gekozen voor de knoflooksaus. Een goede keuze, want de smaken van de spareribs en saus zijn een hemelse combinatie!