Vol programma op netwerkbijeenkomst PRET

De netwerkbijeenkomst van PRET werd dinsdagavond in het Koutershof in Rijsbergen gehouden. De avond bleek een vol en informatief programma te hebben, zo werden er twee handdrukken uitgedeeld en werd de nieuwste Zundert 10 geproefd.

Het hoogtepunt lag echter helemaal aan het begin van de avond. De nieuwe website ZininZundert.nl werd namelijk gepresenteerd.

De website

De website is een initiatief van PRET. “Wij denken dat er veel meer ontwikkeling kan zijn op het gebied van recreatie en toerisme in Zundert”, vertelt bestuurslid Gerda Geerts tijdens haar presentatie. Bij de website hoort ook een app, de Zundert City app. Deze app is te vinden in zowel de App Store als de Google Play Store en bevat dezelfde informatie als de website.

Op de website kun je nieuws en evenementen vinden, maar ook verschillende locaties zoals restaurants, winkels en locaties om te overnachten en nog veel meer. Hoewel er nog druk aan gewerkt wordt om de website nog verder te vullen staat deze al boordevol informatie over alles wat er in Zundert te vinden en te doen is.

Handdrukken

Na de nabeschouwing van de meest recent uitgedeelde handdrukken werden ook de nieuwe handdrukken van PRET uitgedeeld. Er werden twee handdrukken van 500 euro beschikbaar gesteld voor twee nieuwe initiatieven die meer toerisme en aandacht naar Zundert zouden moeten trekken.

De eerste handdruk werd uitgereikt aan Ad de Klerk van Stichting Cultuur Landgoederen Zundert. Hun plan is om een panorama te laten schilderen van de gehele turfvaart die heeft plaatsgevonden in gemeente Zundert. In mei volgend jaar volgt er dan een expositie op 6 plaatsen met schilderijen over de turfvaart, hier komen wandel en fietstochten langs.

De tweede handdruk werd uitgereikt aan Aggie van Dongen. Zij besloot een aantal wandelroutes langs de Aa of Weerijs te maken. “Ik heb dit geheel uit eigen initiatief gedaan”, vertelt Aggie tijdens een korte presentatie over haar idee. “In totaal zijn het 9 routes van ongeveer 12 kilometer geworden. Als je al deze routes hebt gelopen heb je langs de hele Aa of Weerijs van Wernhout tot Breda gelopen.”