Abdij Maria Toevlucht

Rucphenseweg 38, Klein Zundert

Trappistenabdij gelegen in natuurgebied de Moeren, omringd door bossen en natuurgebieden. Lees verder

Abdij Maria Toevlucht is onderdeel van de Orde der Cisterciënzers van de Strikte Observantie, beter bekend als trappisten. Wij leven volgens de Regel van Benedictus (480-547). Hoofdaccent in die Regel is het “Ora et labora”: “bid en werk” in een regelmatige afwisseling doorheen de dag. 

De abdij Maria Toevlucht is een trappistenabdij die zich bevindt tussen Zundert en Schijf voorbij natuurgebied de Moeren.De abdij is gelegen in een rustig buitengebied, omringd door bossen en natuurgebieden. De gemeenschap telt op dit ogenblik 25 monniken…

Uiteraard moeten we ook werken voor ons dagelijks brood. Daarom wisselen doorheen de dag gebed en arbeid elkaar af. We proberen dat op zo’n wijze te doen dat de aandacht voor Gods spreken er niet door wordt verstoord. Typisch voor trappisten is de nadruk op handenarbeid. Net als een aantal andere kloosters van onze orde is onze voornaamste bron van inkomsten ons eigen gebrouwen trappistenbier.

Zundert Trappist is een kastanjekleurig bovengistend bier met nagisting op fles. Het bevat 8% alcohol. We hebben gekozen voor een bier dat we ‘een beetje weerbarstig’ noemen. Dat wil zeggen, Zundert Trappist is een bier dat je de tijd moet geven om daadwerkelijk te doorgronden.

Ons trappistenbier heeft een veelbelovende geur met een zweem van kruiden en specerijen. In de aanzet is Zundert Trappist bloemig en iets zoet. Geef het bier wat tijd en het karakter evolueert van licht karamel naar een mooie en droge hopbitterheid. In de lange afdronk vloeien de bitters samen met een aangename kruidigheid op de achtergrond.

Zundert Trappist wordt alleen aangeboden in flesjes van 33cl.

Rucphenseweg 38, 4882KC Klein Zundert

Bent u de eigenaar van deze zaak?

Neem contact met ons op via info@stappen-shoppen.nl om het profiel aan te vullen met o.a. uw website, telefoonnummer, Facebook, openingstijden, omschrijving, faciliteiten, menukaart en acties.