5 x doen in Rijsbergen dit weekend

Ben je nog op zoek naar iets om te doen dit weekend? Ga dan eens naar Rijsbergen. Het dorp staat namelijk bol van de activiteiten dit weekend. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

De Kennedymars

Vandaag en morgen wordt de Kennedymars gelopen. Routes die variëren tussen de 80 en 10 kilometer en die door de mooie buitengebieden van Zundert lopen. Inschrijven kan helaas niet meer, maar het is ook al leuk om even te gaan kijken naar al die wandelende mensen.

De Bavoloop

De Bavoloop op zaterdag is een stratenloop door de straten van Rijsbergen, met als belangrijkste loop de 10 kilometer. Verder kun je ook meedoen aan de rollatorloop, de loop van 2,9 kilometer, de loop van 5 kilometer en voor de kleintjes is er de kinderloop. Inschrijven kan nog steeds en kan ook nog op de dag zelf. Meer informatie daarover kun je op de website vinden.

De Rijsbergse kermis

Zaterdagmiddag 15 juni gaat de jaarlijkse kermis van Rijsbergen weer van start. Geniet van de attracties en het typische kermiseten. De kermis staat er het hele weekend, dus genoeg tijd om die lekkere suikerspin te bemachtigen.

Afscheid burgemeester

De zondag in Rijsbergen staat dit jaar voornamelijk in het teken van burgemeester Lenny Poppe-de Looff. Om 14:00 uur zal ze bij het Koutershof aanwezig zijn, waarna ze door gaat naar het Lindekensplein, waar een aantal verenigingen zullen optreden.

Muziek van Vrolijk Rijsbergen en St. Cecilia

Zondag 16 juni werken ook voor het eerst een aantal horecagelegenheden (Marktzicht, Jolly Jester, ‘Krisje en Het Kaffee) samen. Ze sluiten hun eigen café’s en verplaatsen naar het Lindekensplein, waar ze voor drankjes en versnaperingen zullen zorgen en waar ze een eigen podium hebben voor muziek en optredens. Op het plein zal, net als ieder jaar, ook het podium van St. Cecilia staan. Zij zullen van 12:00 uur tot 16:00 uur spelen, waarna het programma van de horeca ingaat.

Door Tess Mutsters