5x doen in december

De laatste maand van het jaar is al weer bijna aangebroken. Deze gezellige feestmaand zit bomvol activiteiten om het jaar af te sluiten! We hebben er vijf uitgekozen waarvan wij vinden dat je ze echt niet mag missen!

It's the most wonderful time of the year!

Boekpresentatie Bettie van Haaster


Bettie van Haaster heeft in augustus 2018 als artist-in-residence gewerkt in het gastatelier van het Vincent van GoghHuis. Nu presenteert zij het verslag van haar werkperiode in een fijnzinnige publicatie met teksten, foto's en afbeeldingen van de tekeningen en schilderijen die zij in Zundert heeft gemaakt. Op zondag 1 december vindt de presentatie van "Kinderjaren in Zundert" plaats in de Van GoghKamer. Ter gelegenheid van de presentatie vindt een eendaagse expositie plaats en is Bettie van Haaster aanwezig voor een signeersessie.

Zin in Theater

In december zijn er nog een aantal voorstellingen te bezoeken in het Cultuur Centrum - de Schroef. Zo is er op zaterdag 7 december de voorstelling 'Sorry Baby' van Stefano Keizers. We kennen Stefano Keizers van de slimste mens, experimenten, DWDD en Maestro. Het NRC gaf deze voorstelling vijf sterren! Op dinsdag 10 december staat het ID Theatre Company op de planken met hun voorstelling Fair!. Fair! is een beeldende en rauwe multidisciplinaire voorstelling met dans, spel en muziek die het publiek confronteert met de vraag of mensen wel gemaakt zijn voor de vrijheid waar ze zo vaak naar streven. Tickets voor deze voorstellingen bestel je via de website van Cultuur Centrum Zundert.

Feest der Poëzie

Eveneens in Cultuur Centrum - de Schroef presenteert Stichting Cultuur Landgoederen Zundert op vrijdag 13 december een avondvullend programma rondom het leven van Henriette Roland Holst, met medewerking van Feest der Poëzie. Feest der Poëzie geeft een presentatie van een nieuwe bloemlezing uit het dichtwerk van Henriette Roland Holst. Ook brengt Feest der Poëzie liederen op teksten van haar en haar tijdgenoten, voordracht uit haar werk en meer. Tickets voor deze avond bestel je voor €12,50 op de website van Cultuur Centrum Zundert.

Winter Wonderland

Op 22 december vindt in het centrum van Zundert weer Winter Wonderland plaats, georganiseerd door winkeliersvereniging Winkelen in Zundert. Winter Wonderland is een winters event waar de Zundertse winkeliers hun deuren openen. Een fijn, winters sfeertje in de straten maakt van deze dag een gezellig winkeldagje. Ook zal deze dag de jaarlijkse fototentoonstelling van Corso Zundert plaatsvinden in de zaal van Het Wapen van Zundert. In de maanden na het corso hebben deelnemers massaal foto's ingeleverd die het corso op wat voor manier dan ook in beeld brengen. Deze zullen deze dag te bewonderen zijn en om 16:00u zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Kerstconcert BuZz

Na het succes van vorig jaar trekt Big Band BuZz op zaterdagavond 21 december opnieuw haar winterjas aan. A Holly Jolly Christmas is een warm avondconcert, speciaal voor de feestdagen. Ruim twintig jonge muzikanten spelen onder leiding van Bart van der List de fijnste classic kerstsongs, Guilty pleasures en knetterende kersthits. Kortom: zoek een tafeltje uit, zing mee of kom gewoon gezellig borrelen! Tickets scoor je voor €10 via Eventbrite.