5x doen in oktober

Het is oktober, herfst! In oktober valt er weer van alles te beleven in Zundert. Wij hebben vijf niet te missen dingen voor je op een rijtje gezet!

Bezoek VRC Zundert

De open dag van het Vogel Revalidatie Centrum is hét moment om te zien wat VRC Zundert allemaal doet. Enthousiaste gidsen leiden je graag rond door het centrum, ieder halfuur start er een rondleiding. Kijk eens rond in de mooie vogeltuin, achter de schermen bij de eerste opvang en natuurlijk bij het nieuwe oehoeverblijf! Er zal ook allerlei lekkers te verkrijgen zijn, zowel voor mensen (op het terras of in de zaal) als voor de vogels en andere dieren in je tuin!

Nostalgie op Landgoed Buisse Heide

Stichting Cultuur Landgoederen Zundert organiseert een middag voor iedereen die houdt van nostalgie, live muziek, gedichten en een lekker bakje Zundertse thee. De Angorahoeve is het sfeervolle decor voor oude foto’s van het alledaagse leven op de Buisse Heide en in het Atelier zijn bijzondere, creatieve foto’s te zien. Buiten in de overdekte tuin kun je genieten van optredens van o.a. Anneke de Bruijn en Pieter van Bogaert en van Fanfare St. Martinus.

In het theater

Het nieuwe theaterseizoen van Cultuur Centrum Zundert is eind september van start gegaan. In oktober staan er verschillende voorstellingen op het programma: een Bruce Springsteen Tribune van The Boss Brothers en de theatervoorstelling Chimo zei Lila. Daarnaast is er de eerste film van het seizoen van filmhuis Zundert: Capharnaüm. Het filmhuis is vanaf dit seizoen gevestigd in de Van Goghkamer van het Van GoghHuis.

Trappistenproeverij

In oktober is het ook weer tijd voor de eerste trappistenproeverij van het jaar bij het Pannehûske. Tijdens deze gezellige avond proef je 9 trappisten met bijpassende gerechten voorgeschoteld. Vorig jaar waren wij te gast bij het Pannehûske voor een proeverij, wij schreven daar een leuke foodblog over!

De natuur in

De Zundertse natuur neemt prachtige kleuren aan in de herfstzon! Wandel er eens doorheen op eigen gelegendheid, met één van de vele routes die worden aangeboden door partijen als natuurmonumenten, of doe mee aan een georganiseerde wandeltocht zoals de herfstwandeltocht van DJA!

Alle evenementen in Zundert vind je in onze agenda!