5x doen in augustus

Zomer in Zundert! Dat betekent dat er enorm veel te doen is in de gemeente. Wij zetten 5 leuke dingen op een rijtje die je deze maand zeker moet doen!

BOERENDAG IN RIJSBERGEN

Op zaterdag 3 augustus is het weer tijd voor de jaarlijkse Boerendag in Rijsbergen! Deze 43e editie heeft het thema "Gouden Bruiloft". De Boerendag is een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Een dag bruisend van nostalgie en spectaculaire demonstraties en optredens. Een bomvol programma voor jong en oud. Bekijk het volledige programma op de website

BEZOEK DE CORSOBOUW

De hele maand augustus wordt er in de 20 corsotenten hard gewerkt aan de corsowagens. Op zondag 1 september vindt het jaarlijkse bloemencorso immers weer plaats, de praalwagens moeten dus over een maandje helemaal af zijn! U bent de hele maand van harte welkom bij de buurtschappen, gewoon om te kijken of om zelf mee te helpen! Dat kan in de laatste dagen voor het corso ook onder begeleiding van een gids: Corso Zundert organiseert op donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus de Corsotour. U bezoekt dan een aantal tenten en gaat ook zelf aan de slag met het bevestigen van de bloemen!

VAN GOGH RONDLEIDING

Iedere zondag in augustus zijn er gratis rondleidingen rondom Van Gogh. Onder leiding van een gids bezoekt u Van Gogh-gerelateerde plaatsen in Zundert. Onder meer het kerkje waar zijn vader predikte, het grapje van de eerstgeboren Vincent, het beeld van Ossip Zadkine, de Van Goghgalerie worden bezocht tijdens deze rondleiding. Deelname is gratis.

terrassen in de vernieuwde Molenstraat

Afgelopen jaar is er in Zundert hard gewerkt aan de vernieuwing van de Molenstraat. Het werk is bijna af: een mooie, gezellige hoofdstraat in Zundert is het resultaat. In augustus is het volop genieten op de vele terrassen bij de horeca-gelegenheden in de Molenstraat. Geniet van een lekker hapje en drankje! Ook in Rijsbergen, Wernhout, Achtmaal en Klein Zundert zijn volop mogelijkheden om van de zomerse temperaturen te genieten!

De natuur in!

Rondom Zundert vindt u veel mooie natuurgebieden. In de zomer geniet u van de zon - en de schaduw - in het prachtige groen dat Zundert te bieden heeft. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen in de Zundertse natuur!

Voor meer activiteiten: zie onze agenda!


Tekst: Josefien Renne