5x Streekproducten uit Zundert

Streekproducten zijn terug van weggeweest. We moeten niks meer hebben van al die zooi uit verre landen, liever gewoon van de boer aan het eind van de straat. Wij zijn gek op streekproducten en daarom hieronder 5 typisch Zundertse streekproducten.

Zundertse aardbeien

Misschien stiekem wel de bekendste zijn de Zundertse aardbeien. Zundert staat vol met automaten waar je de heerlijke, rode vruchtjes uit kunt halen. Allemaal gekweekt door Zundertse telers. Eet ze los, op je boterham of bij het ontbijt, lekker door de yoghurt.

Tea By Me

Wat ook lekker is bij het ontbijt is een kopje thee en ook thee heeft Zundert in het streekproducten assortiment staan. Tea By Me is de allereerste theeplantage in Europa en ontwikkelt de lekkerste soorten thee, waaronder een Zundertse aardbeienthee. 

Zoet Zundert By Vincent

Een beetje honing in je Zundertse thee? Ook dat kan! Zoet Zundert By Vincent is een bedrijfje dat samenwerkt met een hele hoop Zundertse imkers. Samen brengen ze hun honing op de markt onder de naam Zoet Zundert By Vincent. 

Zundert Trappist


Inmiddels is de Zundert Trappist bekend in heel Nederland. Heb je even geen zin meer in een kopje thee, of is het tijd voor de borrel? Pak dan lekker een Zundert Trappist. Deze trappist wordt gebrouwen in brouwerij de Kievit van Abdij Maria Toevlucht. De Zundert Trappist is er een twee varianten: de Zundert 8 en de Zundert 10.

De Bolle Buiken Snack

Lekker bij de Zundert Trappist is de Bolle Buiken snack van cafetaria De Bolle Buiken. Dit is een soort gehaktbal met kippenvlees en kalfsvlees. Het bijzondere aan deze snack is dat deze wordt geproduceerd van het vlees dat van de veehouderijen van de eigenaren van de Bolle Buiken komen. Een echt streekproduct dus!

Tekst: Tess Mutsters